ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν νέο χαράτσι

Δεν σταματάνε να «ματώνουν» οικονομικά οι ιδιοκτήτες ακινητών που τώρα θα κληθούν να πληρώσουν και αναδρομικό χαράτσι στην Εφορία. Άτυχοι όσοι αγόρασαν ακίνητα την περίοδο 2001 – 2011 και δήλωσαν στην Εφορία τη χαμηλότερη αντικειμενική αξία (αντί της πραγματικής εμπορικής), για να πληρώσουν λιγότερο φόρο!

Στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα 2001 – 2011 έχουν κατασκευαστεί 182.103.538 τ.μ. Αν με μια μετριοπαθή προσέγγιση το επιπλέον τίμημα ήταν 1.000 ευρώ το τ.μ. τότε για τα 182.103.538 τ.μ. που κατασκευάστηκαν το επιπλέον τίμημα ξεπερνά το ποσό των 182 δις. ευρώ!

Η Εφορία θα κάνει διασταυρώσεις ανάμεσα στο τίμημα που δηλώθηκε και στο ποσό που πληρώθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου (εμπορική – πραγματική αξία).

Εάν υπάρχει διαφορά, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο μεταβίβασης αναδρομικά για το τίμημα της αξίας της συναλλαγής που δεν δηλώθηκε στην Εφορία.

Στις δαγκάνες της Εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν όσοι πούλησαν και αγόρασαν ακίνητο την εποχή των παχιών αγελάδων, όταν δηλαδή ήταν κοινό μυστικό ότι στα συμβόλαια αναγράφονταν η πολύ μικρότερη αντικειμενική αξία, παρότι τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούνταν επί της πραγματικής και πολύ υψηλότερης αξίας.

Το κόλπο ήταν γνωστό για χρόνια και μέχρι και το Δημόσιο παρείχε εκπτώσεις φόρου για τα στεγαστικά δάνεια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact