ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ποιό είναι το μέλλον των μεθόδων πληρωμής στα online καταστήματα

Όσο οι αγορές μέσω διαδικτύου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, τόσο επίκαιρο παραμένει το ερώτημα αυτό.

Ο φόβος συναλλαγών δίνοντας τα στοιχεία της πιστωτική κάρτας σε eshops δεν έχει πάψει να είναι έντονος.

Κι όσο κι αν έχουν θεσπιστεί πλέον κανόνες για τις διαδικτυακές συναλλαγές, οι αγοραστές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί. Σήμερα είμαστε όλοι συνδεδεμένοι ανά πάσα στιγμή σε ένα πλήθος από ηλεκτρονικές πλατφόρμες καθώς εργαζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, και όλο και περισσότερο αγοράζομαι αγαθά online. Με την εμφάνιση καινούριων αναγκών έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση.


Ένα σαφές παράδειγμα είναι η υπηρεσία η οποία δεν απαιτεί κατά τη συναλλαγή προσωπικά στοιχεία, αριθμός πιστωτική ή τραπεζικός λογαριασμός, ώστε εξασφαλίζεται η προστασία της ιδιωτικότητα:

Με αυτή την προπληρωμένη κάρτα, η οποία ισχύει για χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα, η διαδικασία αγοράς και πώλησης γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Ο τρόπος είναι ήδη γνωστός αφού είναι παρόμοιος με αυτός της ανανέωση υπολοίπου χρόνου στα καρτοκινητό. Μπορεί κανείς εύκολα να προμηθευτεί το δελτίο με τον 16ψήφιο κωδικό PIN και να επιλέξει το ποσό που θα ΄΄φορτώσει’’ στην κάρτα. Τέτοια δελτία βρίσκει κανείς σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια ακόμη και σε περίπτερα.

Αυτό το είδος πληρωμής αναιρεί τους κινδύνους που προκύπτουν από την ύπαρξη ενός ψηφιακού εγκλήματος. Η απάτη στον ψηφιακό κόσμο, στις διάφορες μορφές της, είναι πια συχνό φαινόμενο με κακούς χρήστες του διαδικτύου που ενεργούν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας. Όλα αυτά οδήγησαν στην θέσπιση και εφαρμογή κανόνων για τις διαδικτυακές αγορές στον τομέα των πληρωμών μέσω Internet.

Σήμερα, θα λέγαμε ότι οι επιχειρηματίες καινοτομούν στις μεθόδους και τρόπους πληρωμών που διαθέτουν στις ιστοσελίδες τους, με σκοπό να αρχίσει πιο το σύνολο της κοινωνίας να εμπιστεύεται την ψηφιακή οικονομία και να μην την ταυτίζει με κάτι επικίνδυνο και εφήμερο.


Τα επιχειρηματικά μοντέλα αλλάζουν συνεχώς και η καινοτομία επιβάλλεται για την κάλυψη αναγκών των πολιτών που ζουν σε ένα ψηφιοποιημένο κόσμο.

Ως εκ τούτου, οι ασφαλείς τρόποι πληρωμής παίζουν ρόλο ‘κλειδί’ στη σημερινή οικονομία. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αποτελέσει το κύριο κανάλι συναλλαγών μεταξύ των διαφόρων παραγόντων στην κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Πολλές νέες μέθοδοι πληρωμής είναι ακόμη σε εξέλιξη, παρόλ’ αυτά μας δείχνουν ήδη τον δρόμο μιας πιο αποτελεσματικής, ασφαλής και εύκολης χρήσης, χωρίς την ανησυχία οποιασδήποτε πιθανής απάτης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact