Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυριά.
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
- 10 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες [προαιρετικά]
- 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
- 100 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο λιωμένο με πιρούνι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 αυγά χτυπημένα με
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια [συνολικά 8 πιτάκια] και μοιράζουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
- Κλείνουμε την σφολιάτα φτιάχνοντας παραλληλόγραμμα πιτάκια βάζοντας τις άκρες νερό για να κολλήσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 40 λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά.
mastelo.gr