Μια υπέροχη και πανεύκολη πίτα, που με τη συνοδεία ενός δροσιστικού χυμού παντζαριού γίνεται ένα πλήρες, υγιεινό γεύμα.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:60′
του Ανδρέα Λαγού
Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
300γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
200γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
1 κρόκο αβγού, χτυπημένο
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
40γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Το αφήνετε στην άκρη να στραγγίξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Απλώνετε το φύλλο κουρού πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στρώνετε ομοιόμορφα στο μισό φύλλο τις φέτες χαλούμι, αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες. Από πάνω στρώνετε τη γαλοπούλα και στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα το σοταρισμένο σπανάκι.
Αλείφετε με νερό τις άκρες και καλύπτετε με το άλλο μισό φύλλο, πιέζοντας να κολλήσουν τα δύο φύλλα καλά και τα διπλώνετε σαν να κεντάτε. Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο και ψήνετε για 17-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα εξωτερικά.
olivemagazine.gr