Μια συνταγή ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υλικά:
8 πιπεριές(πράσινες ή κόκκινες)
1/4 κούπα λάδι
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα κομμένη
Διαδικασία:
Πλένετε τις πιπεριές. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους προσεκτικά. Ρίχνετε τις πιπεριές σε νερό που βράζει και τις καίτε για πέντε περίπου λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τη ντομάτα, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατέψτε τα για λίγα λεπτά και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγο και ρίξτε τη φέτα και το μαϊντανό. Πάρτε τις πιπεριές και ξεκινήστε να τις γεμίζετε με το μείγμα. Αφού τις γεμίσετε ψήστε τις στο φούρνο ή το τηγάνι για 15 με 20 λεπτά. Όσο θα ψήνονται θα τις γυρνάτε από όλες τις μεριές για να ψηθούν παντού. Έτοιμες για σερβίρισμα!