Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα από τα πιο περίεργα βιβλία που έχουν εκδοθεί ποτέ
Το Codex Seraphinianus, του Ιταλού καλλιτέχνη Luigi Serafini, είναι ένα παράθυρο σε έναν παράξενο κόσμο της φαντασίας που, με το δικό του μοναδικό (δυσανάγνωστο) αλφάβητο και πολυάριθμα παραδείγματα δανεισμένα από την σύγχρονη εποχή,το κάνουν εξαιρετικά ασυνήθιστο.
Ήταν το πρώτο βιβλίο που δημοσιεύθηκε σε δύο τόμους από τον Franco Maria Ricci το 1981 ενώ το εξώφυλλο και μόνο αξίζει να μελετηθεί.
Το «Codex Seraphinianus» είναι ένα «δημιούργημα» 300 σελίδων με εικόνες και περιγραφές παράξενων πλασμάτων. Διαθέτει χιλιάδες σκίτσα που είναι δύσκολο να τα εξηγήσει κανείς!
Δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1981 από τον εκδότη Franco Maria Ricc έγινε πρόσφατα δημοφιλές αφού είναι πολύ… περίεργο.
Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου ενώ 3.000 αντίτυπα της έχουν ήδη παραγγελθεί.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια εγκυκλοπαίδεια, που αντικατοπτρίζει μέσω ενός εξωγήινου κόσμου τη δική μας εποχή ενώ κάθε κεφάλαιο ασχολείται με τις βασικές πτυχές ενός σουρεαλιστικού τόπου, συμπεριλαμβανομένης της χλωρίδας, της πανίδας, της επιστήμης, των μηχανημάτων, με διάφορα παιχνίδια και την αρχιτεκτονική.
Είναι δύσκολο να είμαστε ακριβείς, επειδή κανείς δεν έχει καταλάβει ποτέ το περιεχόμενο του βιβλίου.
Στοιχεία του σημερινού κόσμου είναι ορατά, αλλά τους δίνεται σχεδόν πάντα μία σουρεαλιστικό μορφή όπως για παράδειγμα πλωτά λουλούδια, μια φλούδα της μπανάνας που περιέχει χάπια, ένα παράξενο αυτοκίνητο καλυμμένο από μύγες, ρούχα που θα φαίνονται παράξενο ακόμη και στη δεκαετία του 1970, έναν άνδρα που φοράει ρόλερ – με τη μύτη μίας πένας αντί για χέρι – ένα στήθος μαχαιρωμένο με στυλό και πολλά δίποδα πλάσματα με ανθρώπινα πόδια που συνδέονται με διάφορα.. τρελά πράγματα!
Δείτε το βίντεο: