ΔΙΑΦΟΡΑ

Πικάντικο σαγανάκι γαρίδας

Μεζεδάκι μοναδικής νοστιμιάς, οι γαρίδες σαγανάκι συνοδεύουν ιδανικά το κρασί και το ούζο. Σε αυτή τη συντάγη προσθέτετε και μια πιπερίτσα τσίλι, που τους δίνει μια ευχάριστη, πικάντικη νότα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:45′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
16 γαρίδες μέτριες (οι 4 ακαθάριστες, οι υπόλοιπες καθαρισμένες από το κέλυφος, μόνο με τις ουρές και τα κεφάλια)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φινόκιο σε φέτες
2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές) σε ροδέλες
1 πιπεριά τσίλι σε ροδελίτσες
3 ντομάτες
1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο (από το φινόκιο)
λίγο μπούκοβο
300γρ. φέτα σκληρή σε κύβους

Διαδικασία
Πρώτα ξεφλουδίζετε τις ντομάτες βουτώντας τες προηγουμένως για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Ύστερα τις χωρίζετε στη μέση, ζουλάτε να φύγουν τα σποράκια και τις κόβετε σε κυβάκια.

Στη συνέχεια καθαρίζετε και τις γαρίδες από το κέλυφος. Με μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος την πλάτη τους και αφαιρείτε το εντεράκι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε για 1 λεπτό το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο, ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα. Προσθέτετε τις πιπεριές και το τσίλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνετε τότε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις και να ελαττωθούν τα υγρά της κατσαρόλας. Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να μελώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μοιράζετε τη σάλτσα σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια και τοποθετείτε μέσα στη σάλτσα τους από μία ακαθάριστη γαρίδα και τρεις καθαρισμένες. Μοιράζετε από πάνω και τα κυβάκια της φέτας, πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και ψήνετε τα σαγανάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίζετε με μάραθο και σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο μέσα σε ξεχωριστό πιάτο το καθένα, πάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει προηγουμένως από μια πετσέτα φαγητού.

Συνοδεύετε το φαγητό με ούζο ή και κρασί αν προτιμάτε.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact