Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, το υγρό κέικ σοκολάτας ή το κέικ λάβα, όπως ονομάζεται, πρέπει να το δοκιμάσετε.
Η συνταγή είναι απλή και η γεύση μοναδική!
Υλικά
- 110 γρ. κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( συν λίγο περισσότερο για τα φλιτζάνια κρέμα )
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Παίρνετε δύο κουπάκια, τα βουτυρώνετε και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη.
-Σε ένα μπολ τοποθετείτε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε ώστε να λιώσει τελείως.
-Χτυπάτε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα δύο αυγά μέχρι το μίγμα να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε.
-Προσθέστε περίπου το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα και στη συνέχεια το βάζετε στα μπολάκια. Την υπόλοιπη σοκολάτα τη ρίχνετε στο κέντρο του μείγματος και τη «σκεπάζετε» απαλά. Προσοχή, το μείγμα πρέπει να είναι περίπου στη μέση των μπολ.
-Ψήνετε για περίπου 11 λεπτά, αφήνετε τα κεκάκια για άλλα πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα σερβίρετε με παγωτό, σαντιγί, ή ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!