ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμη μους μόκα – σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σας

Η μους είναι πολύ ελαφρύ γλυκό και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα.

Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε και τα υλικά της υπάρχουν στο σπίτι σας σίγουρα.

 

Υλικά 

 

  • 3 αυγά
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι με άρωμα καφέ ή σάλτσα μόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί εναλλάξ, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε τη μους παγωμένη με τη σάλτσα μόκα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact