Πασχαλινό σοκολατένιο κέϊκ με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο Πασχαλινό κέϊκ.
Ένα σοκολατένιο κέϊκ με άρωμα πορτοκαλιού και ινδοκάρυδο, διακοσμημένο με πασχαλινά αυγά και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, για το Πασχαλινό τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού [160 γρ.] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 1 3/4 φλ. τσαγιού [150 γρ.] ινδοκάρυδο
- 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- πασχαλινά αυγά και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [*]
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ.
- Τοποθετείστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού με μεγάλο μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για 4 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμμώδες μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι τη καρύδα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το διακοσμείτε με πασχαλινά αυγά και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.