ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοχή Ευρωπαίων: «Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας»

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας»

τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και ερωτηθείς εάν αναμένει, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρει η «Echo», o Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ.

Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο. Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της ΕΕ με τρόπο πειστικό».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ούρσουλα ήμασταν πολύ σαφείς. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της».

Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πιστοποιητικό και όχι για ένα διαβατήριο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να εργαστεί προς «την κατεύθυνση ενός κοινού ψηφιακού πιστοποιητικού, ώστε να υπάρχει συνοχή σε επίπεδο ΕΕ».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact