ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά της στιγμής

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια.

 

Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

 


Υλικά συνταγής

1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού γάλα
4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
220 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

sintayes.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact