Ακολουθήστε τη συνταγή και φτιάξτε μια υπέροχη και πολύ εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα που θα αποτελέσει ένα από τα αγαπημένα σας γλυκίσματα για τις νηστίσιμες περιόδους και όχι μόνο!
Για τη νηστίσιμη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά σοκολατόπιτας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1/2 κούπα ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 βανίλια
6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
1 κούπα νερό
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την σόδα.
3
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα, το ταχίνι, το λάδι και την βανίλια.
4
Προσθέτετε τα υγρά υλικά μας μέσα στα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε.
5
Λαδώνετε τη φόρμα και στρώνετε αντικολητικό χαρτί στον πάτο.
6
Προσθέτετε μέσα στο σκεύος το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά.
7
Λίγο πριν ψηθεί το κέικ, ξεκινάτε το σιρόπι.
8
Προσθέτετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά.
9
Χαμηλώνετε την φωτιά σιγοβράζοντας για 5 λεπτά.
10
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάτε παντού με οδοντογλυφίδα και περιχύνετε με το σιρόπι.
11
Αφήνετε την σοκολατόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την κόψετε.