Μια πανεύκολη και υπέροχη γαλατόπιτα.
Για να την απολαύστε τη ζεστή και μοσχοβολιστή και άν περισσέψει να … φιλέψετε και τους καλεσμένους σας…
Υλικά συνταγής
- 7 φύλλα κρούστας
- 1/3 γλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 30 εκ.
- Παίρνετε τα φύλλα, τα τοποθετείτε με τη μικρή πλευρά προς το μέρος σας, τα τσαλακώνετε (τα σουρώνετε πλισέ, σαν ακορντεόν) ένα ένα και τα τοποθετείτε στο ταψί, πολύ χαλαρά, το ένα δίπλα στο άλλο, σε κύκλο. Περιχύνετε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
- Πασπαλίζετε τα φύλλα από πάνω με κανέλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν ένα όμορφο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με αυγογδάρτη ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μόλις βγάλετε ψημένα φύλλα από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω το μείγμα γάλακτος φροντίζοντας να πάει παντού ισομερώς. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 25-30 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο αφήνετε τη γαλατόπιτα για 5 λ να σταθεί, μετά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.