ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι» από τον εισαγγελέα στην αίτηση του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες

Ο εισαγγελέας Πειραιά δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργία πείνας, για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ώστε να μπορέσει να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθηνών.

Μετά από την άρνηση του εισαγγελέα, οι συνήγοροι του νεαρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό, φέρνει εξελίξεις, καθώς, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ανησυχητική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί τελική απόφαση που χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Την ίδια στιγμή, υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δηλώνει πως δεν είναι υπεύθυνος για να δώσει εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε και μηχανοκίνητη πορεία στήριξης στον απεργό πείνας, η οποία πέρασε μπροστά από το σπίτι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ, νωρίτερα, το σωματείο εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς» εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι κρίσιμη, ενώ, υπογραμμίζουν ότι οι αρχές επιχειρούν να «εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς – ένστολους και με πολιτικά – περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά . Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας. Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου. Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact