ΚΟΣΜΟΣ

«Όποιος δεν φύγει, θα πεθάνει»: Τρομακτικές προβλέψεις για τον τυφώνα «Μίλτον»

Μπροστά από τις πύλες βρίσκεται ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η περιοχή αναμένεται να πληγεί από τη “μέγα καταιγίδα” που συνοδεύει ο τυφώνας κατηγορίας 5, το υψηλότερο επίπεδο στην σχετική κλίμακα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε μια από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην ιστορία.

Ο τυφώνας Μίλτον αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και καταστροφικές κατολισθήσεις που μπορεί να προκαλέσει ο τυφώνας.

Οι εκκλήσεις των αρχών ήταν δραματικές και οι οδηγίες σαφείς. «Εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», είπε η δήμαρχος της Τάμπα, μιας εκ των πιο πυκνοκατοικημένων πόλεων στις ακτές της Φλόριντα, που αναμένεται να βρεθεί στο μάτι του τυφώνα.

Για τη συγκεκριμένη πόλη το Weather Channel παρουσίασε και ένα γραφικό, θέλοντας να γίνει απολύτως κατανοητός σε όλους ο κίνδυνος και η καταστροφική δύναμη του τυφώνα Μίλτον.

Στην προσομοίωση φαίνεται ότι το νερό σε περιοχές, όπως η Τάμπα, θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα 4,5 μέτρα. Η παρουσιάστρια του Weather Channel μπροστά από ένα «τείχος νερού» αναφέρει:

«οι όροφοι των κτιρίων θα πλημμυρίσουν και θα υπάρχουν λίγα μέρη όπου είναι ασφαλή όσο το νερό ανεβαίνει πιο ψηλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη ζώνη εκκένωσής τους, να ακούσουν τις εντολές των τοπικών αξιωματούχων και να εκκενώσουν όταν τους δοθεί εντολή».

Στο γραφικό εμφανίζονται κτίρια και δέντρα σκεπασμένα από νερό και μόνο οι οροφές λίγων κτιρίων προεξέχουν. Όπως εξηγεί πρόκειται για ορμητικά νερά, για κύματα που θα σαρώσουν τα πάντα: «αυτό το πράγμα θα σας παρασύρει, ειδικά όταν έχουμε την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 μέτρα», τονίζει.

Ανάλογα βίντεο παρουσιάστηκαν και από άλλους μετεωρολόγους στις ΗΠΑ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact