Μια ωραία πρόταση για να δοκιμάσετε αν έχετε όρεξη για μια “περιποιημένη” ομελέτα.
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:1:5′
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά
10 αβγά
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
1 κρεμμύδι μεγάλο
8 ντομάτες μέτριες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετούλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Ξεφλουδίζετε στο μεταξύ τις ντομάτες, τις στύβετε για να βγουν τα σπόρια τους και τις λιώνετε με πιρούνι. Τις προσθέτετε στο μίγμα του τηγανιού μαζί με το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά των λαχανικών.
Χτυπάτε τα αβγά σε ομελέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η ομελέτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με πικάντικο τριμμένο τυρί ή κομματιασμένη φέτα.
olivemagazine.gr