ΥΓΕΙΑ

Οι προστατευτικές ιδιότητες του τσαγιού και του χυμού πορτοκαλιού

Η κατανάλωση τσαγιού και χυμού πορτοκαλιού μπορεί να μειώνουν έως και κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia, οι οποίες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 171.940 γυναικών ηλικίας 25-55 ετών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τσάι και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχουν ενώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι της εμφάνισης της ασθένειας αυτής.

Οι επιστήμονες βρήκαν, ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή –όπως το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα μήλα και τα εσπεριδοειδή- είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκινικούς όγκους στις ωοθήκες τους.

Η μείωση έφτανε έως και το 31% για όσες έπιναν τσάι και 21% για όσες έπινα πολλούς χυμούς εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα πορτοκαλιών, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact