ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι περιφέρειες που θα κρίνουν τις εκλογές

Στο μικροσκόπιο των επιτελών του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα βρίσκονται τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, το λεκανοπέδιο Αττικής, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη, που αποτελούν «κλειδιά» για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα προηγείται στους περισσότερους νομούς της περιφέρειας. Στην Κρήτη το «εκλογικό παιχνίδι» αφορά το σύνολο της Κεντροαριστεράς.

Πιο αναλυτικά χωρισμένη στα… δύο εμφανίζεται αυτή την ώρα η ελληνική επικράτεια, με βάση την πρόθεση ψήφου των πολιτών, έτσι όπως καταγράφεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τις οποίες έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των κομμάτων.

Από τη μια πλευρά βρίσκεται το Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι της ΝΔ και από την άλλη η περιφέρεια, στους περισσότερους νομούς της οποίας το κυβερνών κόμμα προηγείται του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά

Στο λεκανοπέδιο Αττικής η ΝΔ επιχειρεί να μειώσει τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Στη Β Αθηνών τα κοινωνικά στρώματα έχουν πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση και σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ μαζικά κάτι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη ΝΔ.

Στην Α Αθηνών στη ΝΔ εκτιμούν ότι θα κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν , ενώ στο υπόλοιπο εκτιμούν ότι θα κερδίσουν από τη Χρυσή Αυγή ψηφοφόρους.

Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με σύνολο 49 εδρών παραδοσιακά το προβάδισμα έχει η ΝΔ. Πρόκειται για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Σερρών.

Στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής το σύνολο των εδρών είναι 87 και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα.

Στην περιφέρεια Κρήτης το σύνολο εδρών είναι 16 έδρες. Εκεί το παιχνίδι αφορά κυρίως την κεντροαριστερά και αστάθμητος παράγοντας είναι το κόμμα Παπανδρέου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact