Νέο «επεισόδιο» στη διένεξη που άνοιξε μέσω Twitter – Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απολογείται για το «tweet» προς τον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό, αλλά επιμένει: Δεν αισθάνομαι απομονωμένος – Πιστεύω στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Σε εκδήλωση του κόμματός του, με θέμα το ρατσισμό, προσκάλεσε, με επιστολή του, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Kόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέχεια του θορύβου που προκάλεσαν αναφορές του βουλευτή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την προσωπική ζωή του κ. Μπετέλ.
Ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε επιστολή στον κ. Μπετέλ, την οποία παρέδωσε συνεργάτης του στην πρεσβεία του Λουξεμβούργου τη Δευτέρα το βράδυ, μεταφρασμένη στα αγγλικά.
Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος απολογείται για τους βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι ακραίος, αλλά εκφράζει εδώ και 25 χρόνια απόψεις, που εδράζονται στο τρίπτυχο «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».
«”Συναντηθήκαμε” στο διαδίκτυο (Twitter), αν και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες. Και οφείλω να ομολογήσω ότι γι’ αυτό ευθύνεται η ελευθεριότητα με την οποία είθισται πλέον να χρησιμοποιείται ο λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), που ώθησε και μένα -για πρώτη φορά- στην χρησιμοποίηση ενός ακραίου χαρακτηρισμού, ο οποίος πάντως δεν εκπροσωπεί τον σύνηθες τρόπο, με τον οποίο μιλώ και συμπεριφέρομαι. Για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό απολογούμαι. Δεν απολογούμαι όμως για τις στέρεες και ξεκάθαρες απόψεις μου, λόγω των οποίων ανέκυψε και το ηλεκτρονικό μου μήνυμα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για απόψεις που μάλλον αντίκεινται στις δικές σας, σχετικά με την ομοφυλοφιλία και το κατά πόσον μπορεί να είναι αποδεκτή, όχι ως σεξουαλική προτίμηση ή ιδιαιτερότητα (που μπορεί να είναι σεβαστή ως ατομική και ιδιωτική υπόθεση του καθενός), αλλά ως επίσημη και νομοθετικά κατοχυρωμένη στάση που επικυρώνεται ακόμα και μέσω του “γάμου” ατόμων του ιδίου φύλου».
Ο κ .Νικολόπουλος διερωτάται μήπως στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «φτάνουμε πλέον σε απαράδεκτες υπερβολές επί των προσωπικών σεξουαλικών προτιμήσεων».
Και επισημαίνει: «Πιστεύω απόλυτα στον θεσμό της οικογένειας. Γι’ αυτό και επιτρέψτε μου να πω ότι δεν αισθάνομαι καθόλου “απομονωμένος”, αφού σε αυτά πιστεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αλλά και εδώ, στην Ελλάδα, οι περισσότεροι πολίτες. Δεν αισθάνομαι όμως ούτε και “ακραίος”. Διότι ακραίος δεν είναι αυτός που υποστηρίζει τις απόψεις του, αλλά αυτός που δεν επιτρέπει στους άλλους να εκφράζουν τις δικές τους. Και εγώ, σε όλη μου την ζωή μάχομαι για την δημοκρατία και την ελευθερία. Για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην άποψη και για τη “μάχη” του διαλόγου και των επιχειρημάτων, μέσα από τα οποία μπορεί να προκύψει η αλήθεια».
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει πως, εάν ο κ. Μπετέλ ανταποκριθεί στην πρόσκληση, μπορεί να ορίσει και την ημερομηνία διεξαγωγής της.
Πηγή