Οι νοτιοκορεάτες επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μαύρο ρύζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επιπλέον κιλών και να αποτρέψει την παχυσαρκία.
Μία ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μία μελέτη πάνω σε υπέρβαρα ποντίκια. Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι ποντικοί τράφηκαν με μαύρο ρύζι.
Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μαύρου ρυζιού μειώνει το λίπος στο ήπαρ και τους λιπώδεις ιστούς και επίσης χαμηλώνει τη χοληστερόλη. Συνεπώς, βοηθά στην εξάλειψη των επιπτώσεων των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και μειώνει την ταχύτητα με την οποία συγκεντρώνουμε τα επιπλέον κιλά.
Οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης ότι σε σύγκριση με το άσπρο μαύρο ρύζι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιγότερη ζάχαρη. Επιπλέον, το μαύρο ρύζι διακρίνεται από χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – μόνο 42,3, ενώ το λευκό ρύζι αυτός ο δείκτης είναι ίσος με 64.
Αυτό κάνει το μαύρο ρύζι πλήρως διαιτητικό προϊόν που επιτρέπει χρόνο για να ικανοποιήσετε την πείνα χωρίς βλάβη στην υγεία σας.
Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr