Μαριναρισμένο ψαρονέφρι
Υλικά:
2-3 κομμάτια ψαρονέφρι περίπου 800gr
½ κούπα λάδι
½ κούπα ξύδι βαλσάμικο
3 κουταλιές σως Teriyaki
3 κουταλιές μαγιονέζα
Λίγο ξηρό δεντρολίβανο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, τη σως και τη μαγιονέζα με ένα πιρούνι, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάλτε σε ένα ταψί τα ψαρονέφρια ολόκληρα, ρίξτε από πάνω τη μαρινάδα, και γυρίστε τα κομμάτια κρέατος για να πάει η μαρινάδα παντού. Αλατίστε και ρίξτε και το δεντρολίβανο. Αφήστε το κρέας για 1-2 ώρες ανάλογα με τον χρόνο που έχετε στη διάθεση σας. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές, για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πάλι στο ταψί με τη μαρινάδα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά.
Σερβίρετε το ψαρονέφρι με ρύζι ή πατάτες. Επίσης μπορείτε να συνοδέψετε το υπέροχο αυτό πιάτο με μια δροσερή σως γιαουρτιού.
Για τη σως: Αναμίξτε 300gr γιαούρτι στραγγιστό με 2 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλιά μουστάρδα, λίγο ξύδι, λάδι και αλάτι.