Το κουνουπίδι θεωρείται ως μια από τις πλέον θρεπτικές και υγιεινές τροφές, ωστόσο πολλοί το αποφεύγουν εξαιτίας της μυρωδιάς του η οποία να μένει στον χώρο.
Κι όμως, υπάρχει ένα «μαγικό» κόλπο με το οποίο μπορείτε να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε:
Κόψτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε το σε λίγο ξίδι. Στη συνέχεια, ακουμπήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας όπου βράζει το κουνουπίδι.
Αν δεν έχετε βαμβάκι, ρίξτε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Στην περίπτωση που το θυμηθήκατε… κατόπιν εορτής, κανένα πρόβλημα: Μπορείτε να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη οσμή από τον χώρο πολύ εύκολα: Ανάψτε το μικρό μάτι της κουζίνας σας για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια σβήστε το και σκορπίστε στην επιφάνειά του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.
Πηγή: spirossoulis.com