ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιού: Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία»

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιού, όπως γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο Λιού.

Παράλληλα, όπως γράφει η Λα Στάμπα, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών, τέλος, «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».

Σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Αυτή η κρίση θα είναι το επίκεντρο της έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οποία θα διεξαχθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact