Λαζάνια με κιμά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μια τέλεια συνταγή, τα λαζάνια με κιμά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γίνονται εύκολα και πάντα βγαίνουν πεντανόστιμα!
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
- 15 λαζάνια
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα)
- 1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- Αλάτι- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 5
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό
Βήμα 6
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο
Βήμα 7
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω τον κιμά
Βήμα 8
Βάζουμε και τις μελιτζάνες και το τυρί
Βήμα 9
Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση
Βήμα 10
Πασπαλίζουμε με το τρίμμα ψωμιού και την παρμεζάνα
Βήμα 11
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και στο γκριλ για τα τελευταία 5 λεπτά
Βήμα 12
Τα λαζάνια με κιμά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμα!