ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Οι απειλές σε βάρος μου ήταν μέσω κοινωνικών δικτύων

Οι απειλές που δέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα προέρχονταν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνει η ίδια με επιστολή της προς το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον περασμένο Σεπτεμβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε συνέντευξη στους Financial Times, στην οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., στη συνέντευξή της στους Financial Times, ερωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα και απάντησε: «Καλύτερα να μην λέω πολλά γι’ αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, της απέστειλε επιστολή, με την οποία ζητούσε  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επίμαχες αναφορές της περί απειλών.

Μία μέρα μετά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της Κρ. Λαγκάρντ ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους.

Όμως, όταν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της, εννοούσε τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κ.ά.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρ. Λαγκάρντ απέστειλε επιστολή στον Χαράλαμπο Αθανασίου και, αφού τον ευχαριστεί  για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του στο όλο θέμα, διευκρινίζει ότι τελικά «οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μάλιστα, αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ ότι, μετά τις απειλές στο Διαδίκτυο (Internet), το ΔΝΤ έλαβε μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., με αφορμή την επιστολή αυτή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact