Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια άμυλο πατάτας
- 60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- Το ξύσμα ενός λεμονιού
- 90 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
- 60 γραμμάρια γάλα ρυζιού
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντετρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
Για την κρέμα
- 300 γραμμάρια νερό
- 70 γραμμάρια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή απλή
- 40 γραμμάρια άμυλο πατάτας
- 20 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
- 1 λεμόνι
- 50 γραμμάρια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν πάνουντερ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά με χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο. Για την παρασκευή της κρέμας παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το άμυλο, το λάδι και φλούδα λεμονιού.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Αφήστε την να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με διάμετρο 22 εκατοστά ενώ έχουμε πριν τοποθετήσει χαρτί ψησίματος.
Την τσιμπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Μην ανησυχείτε αν η κρέμα γίνει υγρή, αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες και θα δείτε ότι θα δέσει.