ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξέρεις τι σημαίνει το όνομά σου; Μάθε εδώ!

Ρέα: Κόρη του Ουρανού και της γης, σύζυγος του Κρόνου και μητέρα όλων των Θεών του Ολύμπου, η Ρέα ήταν μια από τις πιο παλιές θεότητες.
Αγαπάει όλα όσα αφορούν τη καλή ζωή. Δηλαδή διασκέδαση, ταξίδια και φυσικά το χρήμα. Η οικονομική άνεση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτή γι’ αυτό φροντίζει να έχει τον κα΄ταλληλο σύντροφο και την κατάλληλη εργασία που να της αποδίδουν. Πάντα έχει καλές σχέσεις με όλους και πάντα κάνει το δικό της.

Ρωξάνη: Κόρη του ηγεμόνα της Βακτριανής Οξυάρτου και σύζυγος του Μεγάλο Αλεξάνδρου.
Έχει δύσκολο και παράξενο χαρακτήρα. Ανεξάρτητη, προτιμάει να ζει μόνη, παρ’ όλο που ο έρωτας έχει πολύ ευεργετική επίδραση πάνω της. Έχει πολύ γούστο και ξέρει να δημιουργεί με την εμφάνιση της και με την αισθητική της τοπροσωπικό της χώρο.

Σάββας: Όνομα τριών Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο πιο γνωστός καταγόταν από την Καππαδοκία.
Κλασικός τύπος οικογενειάρχη, που σέβεται τις παραδόσεις κι είναι πολύ συντηρητικός. Ο συντηρητισμός του αυτός γίνεται συνήθως πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά του και όλους του νεότερους.

Σαβίνα: Αγία της Δυτικής Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα τέλη του 3ου αιώνα στο Μιλάνο.
Ακούραστη, διαλέγει συνήθως ένα πολύ κινητικό επάγγελμα, που δεν εξαντλεί όμως τα αποθέματα της ενεργητικότητας της. Είναι πάντα πρόθυμη να συμπαρασταθεί στους φίλους της να προσφέρει, να ενεργοποιηθεί με τα κοινά και να συντρέξει τους συγγενείς.

Σαπφώ: Η γνωστή ποιήτρια που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στα μέσα του 7ου αιώνα π.χ.
Γυναίκα δυναμική και με πολύ χιούμορ, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη. Διαλέγει συνήθως επαγγέλματα με προβολή.

Σέργιος, Σεργία: Όνομα δύο αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Συνεπείς και αφοσιωμένοι ο Σέργιος και η Σεργία, είναι οργανωτικοί και θετικοί χαρακτήρες. Μοιάζουν σχεδόν σχολαστικοί έτσι όπως ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα τους και δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη.

Σίμων, Σιμώνη: Ο Σίμων ο «ζηλωτής» ήταν ένας από τους δώδεκα απόστολους του Χριστού.
Ο Σίμων είναι καλός και τρυφερός αλλά του λείπει η ενεργητικότητα. Του αρέσει να αφήνει τα πράγματα όπως είναι και φοβάται τις αλλαγές.
Η Σιμώνη έχει έντονη προσωπικότητα και διαπ΄ρεπει στο επάγγελμα της. Της αρέσει να ζει τη νύχτα και να δοκιμάζει πολλές εμπειρίες.

Σοφία: Σημαίνει «ευφυΐα, δεξιότητα». Συμβολίζει το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.
Είναι πολύ απαιτητική από τη ζωή και τους ανθρώπους. Έχει μεγάλη έφεση στα γράμματα, διαθέτει μεγάλη φαντασία και είναι άριστη στη διήγηση. Της αρέσει πολύ να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Σοφοκλής: Μετά τον Αισχύλο, ο δεύτερος μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαιότητας.
Δίκαιος και καλός χαρακτήρας, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να καθοδηγεί τους άλλους. Τον ενδιαφέρουν πολύ τα κοινά και ασχολείται συχνά με την πολιτική.

Σπυρίδων, Σπυριδούλα: Ο Άγιος Σπυρίδων, που έζησε τον 4ο αιώνα, καταγόταν από την Κύπρο.
Πολύ ρομαντικοί, βλέπουν εξίσου ρομαντικά και τη ζωή. Κάποτε απογοητεύονται από τη πεζή πραγματικότητα. Αποφασίζουν τότε να βρουν μια ήσυχη δουλειά ώστε να τους προσφέρει κάποια ανεξαρτησία

Σταμάτης: Γιορτάζει μαζί με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Ήσυχος άνθρωπος, δίνει σημασία στη καλοπέραση και απεχθάνεται τους καυγάδες. Αποφεύγει τους μπελάδες και τις κακοτοπιές και προτιμάει να ασχολείται με το κήπο του, το σπίτι του και όλα του τα χόμπι.

Σταύρος, Σταυρούλα: Πήραν το όνομα τους από τον τίμιο Σταυρό.
Ο Σταύρος είναι εργατικός και λιτός στα λόγια. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια. Έμπιστος φίλος και καλός σύζυγος.
Η Σταυρούλα είναι νευρική και οξύθυμη. Πολύ περήφανη δεν εξομολογείται ποτέ τα προβλήματα της. Τα παιδιά της φέρνουν την ισορροπία που χρειάζεται.

Στέλλα: Σημαίνει στα λατινικά αστέρι.
Ιδιόρρυθμος άνθρωπος η Στέλλα γίνεται συνήθως οπαδός της υγιεινής διατροφής και της σχολαστικής καθαριότητας στο σπίτι. Φροντίζει πολύ την υγεία της, την εμφάνιση της κι αγαπάει τη φύση και τα ταξίδια.

Στέφανος, Στεφανία: Αρχαίο όνομα. Ο Άγιος Στέφανος ήτανένας από τους πρώτους επτά διακόνους της Χριστιανικής εκκλησίας.
Σοβαρός, συντηρητικός και αυστηρός, ο Στέφανος ξεχνάει όλες τις αναστολές και τους φόβους του όταν είναι να αγωνιστεί για κάποιο ιδανικό.
Η Στεφανία βλέπει τη ζωή σαν ένα όμορφο παιχνίδι και της συμπεριφέρεται ανάλογα. Ξέρει να απολαμβάνει και να χαίρεται.

Στυλιανός, Στυλιανή: Αναχωρητής από τη Παφλαγονία, έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Και οι δύο βλέπουν τα πράγματα από κάποια απόσταση και δε παίρνουν τίποτε στα σοβαρά. Το γέλιο αποτελεί το όπλο τους, με αποτέλεσμα να τους τα συγχωρούν όλα. Πάντως δε παίρνουν στα αστεία τη δουλειά τους όπου εκεί ξεχωρίζουν για την ευσυνειδησία τους.

Συμεών: Όνομα πολλών προσώπων της Αγίας Γραφής.
Του αρέσει η μάθηση και έχει μεταδοτικότητα στη μεταφορά γνώσης. Γι’ αυτό και του ταιριάζει η διδασκαλία. Τον αγαπούν τα παιδιά ενώ έχει την ικανότητα να διακρίνει τις αληθινές σκέψεις των άλλων.

Σωκράτης: Μία από τις μεγαλύτερες ηθικές μορφές της αρχαιότητας.
Ιδανικός ως δημόσιος λειτουργός, έχει πάθος με τη δικαιοσύνη και μπορεί να κάνει πολλές θυσίες για τα ιδανικά του. Έχει θεωρητικό μυαλό και οι πρακτικές πλευρές της ζωής είναι γι’ αυτόν άχρηστες πληροφορίες.

Σωτήρης, Σωτηρία: Σημαίνει λυτρωτής. Αυτός που σώζει από το κακό.
Ο Σωτήρης, έχει πάθος με τη μουσική και πολύ συχνά είναι επιδέξιος σε κάποιο όργανο. Είναι καλοφαγάς κι εξαίσιος μάγειρας.
Η Σωτηρία είναι ευθύβολη και ειλικρινείς στο λόγο της. Έχει έντονο δυναμισμό και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Περιβάλλεται από πολλούς φίλους.

Τατιάνα; Η Αγία Τατιανή γιορτάζει στις; 12 Ιανουαρίου.
Πολύ ανεξάρτητος τύπος γυναίκας και λίγο εκκεντρική απωθείται από τις δεσμεύσεις. Λατρεύει τη ζωή κοντά στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια.

Τερψιχόρη: Είναι η πέμπτη από τις Εννέα Μούσες. Προστάτιδα των χορικών ασμάτων και της ορχηστρικής τέχνης.
Η σύγχρονη Τερψιχόρη δεν λειτουργεί καλά τη νύχτα. Ενεργειακά αποδίδει καλύτερα τη μέρα όπου είναι γεμάτη δραστηριότητα. Συχνά επιλέγει να εργαστεί σε δύο δουλειές. Άριστη συνεργάτης που αποφεύγει τη προσωπική της προβολή. Είναι ρεαλίστρια και πρακτική.

Τηλέμαχος: Γιος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.

Είναι ευέξαπτος και γίνεται πολύ συχνά επιθετικός. Θεωρεί αρκετές φορές ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν και δεν τον προσέχουν όσο θα άπρεπε. Η επαγγελματική επιτυχία όμως του χαρίζει την ισορροπία που έχει ανάγκη.

Υακίνθη: Το όνομα της προέρχεται φυσικά από τον υάκινθο.
Της αρέσει η αυτονομία και είναι σχεδόν πάντα αυτοδημιούργητη. Πεισματάρα, δεν επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους. Αγαπάει πολύ τα ζώα κι έχει ανεπτυγμένο μέσα της το κριτήριο της καλαισθησίας. Διακοσμεί ωραία το σπίτι της.

Φαίδρα: Κόρη του Μίνω και της Πασιφάης, σύζυγος του Θησέα.
Κλειστός χαρακτήρας η Φαίδρα δυσκολεύεται στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους. Ζει σε έναν δικό της κόσμο. Δίπλα στον άντρα της στον οποίον επιβάλλεται και στα παιδιά της.

Φαίδων: Φιλόσοφος από την Ηλιεία, μαθητής του Σωκράτη.
Μορφωμένος, πολυταξιδεμένος και κοινωνικός, ο Φαίδων δημιουργεί πολλές συμπάθειες και δε του λείπουν ποτέ οι παρέες. Στο βάθος όμως είναι αρκετά μοναχικός και σπάνια εκδηλώνει τα αισθήματα του ή τις βαθύτερες σκέψεις του.

Φιλήμων: Μυθολογικός γέρος, ζούσε στη Φρυγία σε μια καλύβα με τη σύζυγο του Βαυκίδα, όπου φιλοξένησαν κάποτε τον Δία.
Ο Φιλήμων δε θυμώνει ποτέ και βλέπει πάντα τις καλές πλευρές των ανθρώπων και των γεγονότων. Αυτή του η στάση στη ζωή του χαρίζει έναν μακρύ βίο.

Φοίβη: Ξεχωρίζει το μυθολογικό πρόσωπο της αμαζόνας, που σκότωσε ο Ηρακλής.
Είναι συνήθως ψηλή και λυγερόκορμη. Συνηθίζει να αφιερώνεται σε έναν σκοπό ή έναν άνθρωπο χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.

Φοίβος: Θεός που αρχικά είχε δική του υπόσταση κι αργότερα ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα.
Πολύ περίεργος, τον ενδιαφέρει η μελέτη της ανθρώπινης ψυχής. Γλεντάει και χαίρεται τη ζωή, είναι κοινωνικός και γενναιόδωρος.

Φίλιππος: Γνωστότερος ο Φίλιππος ο Β¨ πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πολιτικός και στρατιωτικός της Αρχαιότητας.
Ήρεμος, φλεγματικός, ο Φίλιππος δε παρασύρεται από φανατισμούς η Πάθη. Πολύ τακτικός, έχει μανία με την καθαριότητα. Ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και δεν αγαπάει ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή.

Φλώρα: Θεά της ιταλικής μυθολογίας:
Η παρουσία της φέρνει την ..Άνοιξη. Πάντα χαμογελαστή κι εργατική καταπιέζει τη προσωπικότητα της μέσα σε ένα προφίλ μετριοπαθέστερο γεμάτο από τη σεμνότητα που τη διακρίνει. Είναι η ιδανική μητέρα.

Φώτιος Φωτεινή: Όνομα που προέρχεται από τη Θεία Φώτιση. Το έφεραν πολλοί Πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης.
Και οι δύο τους, ακολουθούν τη πορεία που έχουν χαράξει απερίσπαστοι από εξωγενείς επιρροές. Θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους αλλά τους λείπει η διπλωματία. Δεν διαλέγουν πάντα τον κατάλληλο σύντροφο.

Χαρά: Το όνομα αυτό είναι συχνά και υποκοριστικό της Χαρίκλειας.
Έξυπνη κι ευαίσθητη, αγωνίζεται για να μπορέσει να διακριθεί επαγγελματικά. Δημιουργεί συχνά σαδομαζοχιστικές σχέσεις με τους άνδρες και βρίσκει μια συναισθηματική ισορροπία μόνο όταν αποκτήσει παιδί.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact