ΚΟΣΜΟΣ

Ξέμεινε από πιλότους η Τουρκία και έχουν το θράσος να μας απειλούν…

Μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η μετατόπιση της ισορροπίας αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο προς όφελος της Ελλάδας λόγω Rafale, F16 Viper και αργότερα των F35, με τους πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους στην Τουρκία να μην κρύβουν την ανησυχία τους.

Το πρόβλημα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι μεγάλο, καθώς συνταξιοδοτήθηκαν πολλοί πιλότοι της, ενώ οι εκκαθαρίσεις του Ερντογάν στο στράτευμα παρόπλισαν όσους κατηγορήθηκαν σαν γκιουλενιστές. Οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό ανάγκασαν το καθεστώς να προχωρήσει σε ανάκλησή τους!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 600 πιλότοι που είχαν διωχθεί ως Γκιουλενιστές ανακλήθηκαν σταδιακά στην υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε να επεκταθεί το όριο των 15 ετών για την υποχρεωτική υπηρεσία των χειριστών στα 21, ώστε να μειωθεί η έλλειψη μάχιμων πιλότων.

Ήδη πολλοί ήταν οι πιλότοι που απασχολούνταν σε μη στρατιωτικές εταιρείες, αλλά υπάρχει πλέον 6ετής αναστολή της άδειας εάν δεν επιστρέψουν στα F16. Μάλιστα πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στα τουρκικά δικαστήρια, χωρίς να δικαιωθούν και πλέον αναζητούν τρόπους για να βρουν εργασία σε ξένες αεροπορικές εταιρείες, γυρνώντας την πλάτη στον σουλτάνο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact