Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν είναι να ανοίξεις την κουρτίνα της μπανιέρας ή την πόρτα του ντουζ σου και να νιώσεις να σε διαπερνά κρύος αέρας αμέσως μετά από ένα καυτό μπάνιο. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να μένει ζεστός ο χώρος του μπάνιου όταν βρίσκεσαι μέσα, προκειμένου να διατηρηθεί η χαλαρωτική σου διάθεση. Εμείς θα σου προτείνουμε παρακάτω κάποιες λύσεις για τη θέρμανση του μπάνιου σου και εσύ διάλεξε εκείνη που θεωρείς καταλληλότερη για το σπίτι και το budget σου.
Ο χώρος του μπάνιου συνήθως είναι συγκριτικά μικρότερος από τους υπόλοιπους, επομένως μπορεί να ζεσταθεί γρηγορότερα. Επίσης, είναι λογικό να μη θέλεις να θερμαίνεται άσκοπα, παρά μόνο όταν χρειάζεται να εισέλθεις σε αυτόν. Συνεπώς θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις, ενδεχομένως, μια συσκευή, η οποία θα χαρίσει αυτονομία και ανεξαρτησία στο μπάνιο σου και θα σου εξοικονομήσει τόσο ενέργεια όσο και χρήματα.
5 Τρόποι για τη θέρμανση του μπάνιου σου!
1. Θέρμανση μπάνιου με θερμάστρα
Για τη θέρμανση του μπάνιου σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια θερμάστρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ηλεκτρικό σώμα χαλαζία ή άνθρακα που εκπέμπει ακτινοβολία. Συνήθως τοποθετούνται πάνω από την πόρτα και είναι πολύ εύκολο να τις βάλεις σε λειτουργία. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεις το επίπεδο της θερμότητας που επιθυμείς. Στα πλεονεκτήματα της θερμάστρας συμπεριλαμβάνεται το χαμηλό κόστος αγοράς, καθώς και το γεγονός ότι είναι ικανή να ζεστάνει ένα χώρο ακαριαία.
2. Θέρμανση μπάνιου με αερόθερμο
Μια ακόμη λύση για να κρατήσεις ζεστό το μπάνιο σου είναι το αερόθερμο. Στο εμπόριο υπάρχουν τόσο εντοιχισμένα όσο και δαπέδου, διαφόρων μεγεθών. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ακόμα και χρονοδιακόπτη ή ρύθμιση του θερμοστάτη προσφέροντας μεγαλύτερη ευχρηστία. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να βρεις πολύ συμφέρουσες τιμές αγοράς, αφού είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης. Ταυτόχρονα, μπορούν να συνδυαστούν δύο μέθοδοι θέρμανσης σε μία συσκευή, όπως το αερόθερμο με την πετσετοκρεμάστρα, κάνοντας τη συσκευή ακόμα πιο λειτουργική. Επίσης, η θέρμανση μπάνιου με αερόθερμο βοηθά στη μείωση της υγρασίας και της μούχλας στο μπάνιο λόγω των υδρατμών.
3. Ενδοδαπέδια θέρμανση μπάνιου
Η ενδοδαπέδια θέρμανση ενός σπιτιού αποτελεί επένδυση ζωής. Αυτό γιατί ναι μεν το αρχικό κόστος εγκατάστασης είναι μεγάλο, αλλά φέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα. Η ενδοδαπέδια θέρμανση, όπως λέει και το όνομά της, τοποθετείται στο πάτωμα ενός σπιτιού και περιλαμβάνεται από σωλήνες στους οποίους κυλά νερό θερμοκρασίας 35-40°C. Υπάρχουν δύο τύποι ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η ηλεκτρική και η υδραυλική. Στην πρώτη για να λειτουργήσει χρησιμοποιείται ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη δεύτερη άλλες πηγές θερμότητας, όπως αντλία θερμότητας, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο. Επιπλέον, η ενδοδαπέδια θέρμανση δημιουργεί ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, σταθερό επίπεδο θερμοκρασίας χωρίς απώλειες, αλλά και ένα αισθητικό αποτέλεσμα, αφού είναι ένας κρυφός τρόπος θέρμανσης.
4. Θέρμανση μπάνιου με θερμοπομπό
Μια εναλλακτική για τη θέρμανση του μπάνιου σου είναι ο θερμοπομπός. Αυτή η συσκευή έχει την ιδιότητα να λειτουργεί με τη φυσική ροή του αέρα, δηλαδή ανακυκλώνει τον ψυχρό αέρα και να τον μετατρέπει σε ζεστό, χωρίς όμως να ξηραίνει την ατμόσφαιρα. Ο θερμοπομπός είναι ιδανικός τρόπος θέρμανσης για μικρούς χώρους, όπως ενδεχομένως είναι το μπάνιο σου. Είναι οικονομικός τόσο στην αγορά του, όσο και στην κατανάλωσή του. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτει ηλεκτρονικό θερμοστάτη τον οποίο μπορείς να ρυθμίζεις εσύ στο κατάλληλο επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει άσκοπη κατανάλωση και απώλεια θερμότητας. Σε καταστήματα που εμπορεύονται συσκευές θέρμανσης, μπορείς να βρεις επιτοίχιο θερμοπομπό αλλά και δαπέδου. Διάλεξε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου.
5. Θέρμανση μπάνιου με πετσετοκρεμάστρες
Οι πετσετοκρεμάστρες είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και κομψότερους τρόπους θέρμανσης, καθώς έχουν πολλαπλά οφέλη. Αυτά είναι το γεγονός ότι ζεσταίνουν το μπάνιο επομένως δεν κρυώνεις, αλλά και οι πετσέτες σου στεγνώνουν γρηγορότερα. Πλέον δε χρειάζεται να αφήνεις τις πετσέτες να στεγνώνουν από μόνες τους και να ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας στο μπάνιο. Επιπλέον θα έχεις ζεστές πετσέτα κάθε φορά που θα βγαίνεις από το ντουζ σου. Τι καλύτερο; Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δε λειτουργούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συνδέονται με το ρεύμα ή τα καλοριφέρ.
Πηγή: douleutaras.gr