Γαλλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο
Υλικά για 5 άτομα
125 ml γάλα
125 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για την καραμέλα
½ κ. γ. μαστίχα, σε κομμάτια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
370 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
12 κρόκους αβγών
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε αρχικά το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.
Σουρώνετε το μείγμα του γάλακτος από το κατσαρολάκι κατευθείαν στο μπολ, ανακατεύετε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα και γεμίζετε τα μπολ. Bάζετε σε ένα ταψί νερό και τοποθετείτε μέσα τα μπολ με τις κρέμες. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Προτού σερβίρετε πασπαλίζετε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ζάχαρη. Την καραμελώνετε καίγοντάς την με ένα καμινέτο ώσπου να σκουρύνει.
newsbeast.gr