Σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό επιδόρπιο
Υλικά για 12 άτομα
Για την καραμέλα
12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
750 ml γάλα 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη 150 γραμμάρια ζάχαρη 5 αβγά λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο Κοζάνης και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Όταν ασπρίσουν, ανακατεύουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, κάνουμε καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό. Μοιράζουμε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζουμε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά. Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να τα αναποδογυρίσουμε σε πιάτα σερβιρίσματος.
newsbeast.gr