Οι κουραμπιέδες, το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων γίνονται ένα δροσιστικό επιδόρπιο, που κλείνει γλυκά ένα πλούσιο γεύμα. Το πορτοκάλι και το γιαούρτι συνδυάζονται ιδανικά με τους βουτυράτους κουραμπιέδες.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:15′
της Ντίνας Νικολάου
Υλικά
6-7 κουραμπιέδες σπασμένοι σε κομμάτια
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. ζαχαρούχο γάλα
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
φιλέτα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκάλι, σε κομμάτια
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
Σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια, όπως του ουίσκι, βάζετε μία στρώση από τους σπασμένους κουραμπιέδες, σκεπάζετε με 2 κουτ. σούπας από την κρέμα πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις.
Διακοσμείτε τα γλυκά με φιλέτα από πορτοκάλι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και γλυκό κουταλιού και βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
οlivemagazine.gr