ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΠΥΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 6 €
ΥΛΙΚΑ :
½ κοτόπουλο (1 στήθος και ένα μπούτι)
1 κουτάκι μπύρα 330 ml (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
Αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο να τσιγαριστεί.
Μέχρι να τσιγαριστεί το κοτόπουλο, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Μόλις το κοτόπουλου είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και σβήνουμε με τη μπύρα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά (κάτω του μετρίου), βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά.
Αν στο τέλος μας περισσέψει λίγο ζουμάκι, τότε προσθέτουμε ½ κουταλάκι κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα.