Μια νόστιμη τηγανιά με κοτόπουλο μαγειρεμένο με μέλι και μπίρα, που συνοδεύει εξαιρετικά την μπίρα σας. Μπορείτε να τη σερβίρετε παρέα με ολόκληρες πατάτες που θα ψήσετε στον φούρνο τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.
Μερίδες:2 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:30′
της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
1 πακέτο κοτόπουλο στήθος σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζάνι μπίρα
1 ξύλο κανέλας
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 μεγάλες πατάτες ολόκληρες, πλυμένες καλά και ψημένες στο φούρνο τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, την κανέλα, το κύμινο, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο σβήνετε με την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε το μέλι και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με ολόκληρες ψητές πατάτες, αλειμμένες με βούτυρο και πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι.
Tips
Για τις ολόκληρες ψητές πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζετε για 20 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Olivemagazine.gr