8. Πόνοι, ειδικά στην μέση: Οι συνεχείς πόνοι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του εγκεφάλου, των οστών, του ήπατος, του στήθους κ.α. Αν έχετε ανεξήγητους πόνους για πάνω από έναν μήνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
9. Κοιλιακοί πόνοι συνοδευόμενοι από κατάθλιψη: Ανεξήγητος πόνος στην κοιλιά μαζί με κατάθλιψη μπορεί να σημαίνει καρκίνο στο πάγκρεας. Αν η οικογένεια σας έχει ιστορικό αυτής της ασθένειας ή αν πίνετε πολύ, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό άμεσα. Διαφορετικά, αν ο πόνος δεν φύγει σε μερικές εβδομάδες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας. 10. Συχνές λοιμώξεις ή πυρετός: Ο πυρετός που δεν έχει προφανή εξήγηση ή δεν φεύγει, μπορεί να σημαίνει λευχαιμία ή άλλον καρκίνο του αίματος. 11. Εκκρίσεις: Κολπικές εκκρίσεις με έντονη οσμή μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι εκκρίσεις μπορεί να συμβαίνουν ανάμεσα από τις περιόδους ή μετά την εμμηνόπαυση και μερικές φορές περιέχουν και αίμα. Στην καλύτερη μπορεί να είναι λοίμωξη η οποία απαιτεί συνταγή ιατρού για να θεραπευτεί. 12. Χρόνιος βήχας, πόνοι στο στήθος, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή: Κάποιοι τύποι καρκίνου, ανάμεσα τους οι πνευμονικοί όγκοι και η λευχαιμία, προκαλούν συμπτώματα όμοια με τον βήχα ή την βρογχίτιδα. Κάποιοι ασθενείς λένε ότι ο πόνος επεκτείνεται μέχρι τους ώμους ή ακόμη και τα μπράτσα.
13. Διόγκωση των λεμφαδένων, εξογκώματα στον λαιμό, τις μασχάλες ή την βουβωνική χώρα: Αν έχετε πρήξιμο στους λεμφαδένες ή δυσκολία στην κατάποση στερεών ή υγρών που σταδιακά γίνεται χειρότερη, τότε μπορεί να έχετε μυκητίαση ή καρκίνων των λεμφαδένων ή του οισοφάγου – όπως και να έχει θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε γιατρό.
14. Πρήξιμο, πόνοι στην κοιλιά, αλλαγή στην κινητικότητα του εντέρου ή αιμορραγία από το ορθό: Οι γυναίκες παθαίνουν πρηξίματα από την φύση τους, αλλά αν δεν φεύγουν μετά από μία ή δύο εβδομάδες, τότε πρέπει να δείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν συνδυάζεται με αιμορραγία ή ανεπιθύμητη απώλεια βάρους. Όλα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, της ουρήθρας ή του νεφρού. 15. Αλλαγές στο δέρμα: Αν κάποια ελιά αλλάξει σήμα/χρώμα/μέγεθος, τότε πρέπει να δείτε άμεσα έναν γιατρό.
Credit: idailybuzz.info
ΠηγήΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2