Ένα υπέροχο γλύκισμα κέϊκ τούρτα με παγωτό και όρεο “οικογενειακή διασκέδαση’… για μικρούς και μεγάλους …
Υλικά συνταγής
- 1 δόση παντεσπάνι σοκολάτας χωρίς το σιρόπι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια *
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 λίτρο παγωτό κρέμα ή βανίλια ή μαστίχα
- 220 γρ. μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε το σοκολατένιο παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες χωρίς το σιρόπι. Το ψήνετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το βάζετε σε σχάρα και όταν κρυώσει, με οδοντωτό μαχαίρι, το κόβετε στη μέση οριζόντια.
- Φτιάχνετε τη γκανάς σοκολάτας: Βάζετε σε κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Βάζετε το κάτω μέρος του κέϊκ σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή ταψάκι καλυμμένο καλά με λαδόκολλα ώστε να να μπορεί μετά να ξεφορμαριστεί, το περιχύνετε με ένα κουτάλι παντού, με το 1/3 της γκανάς σοκολάτας και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
- Εν τω μεταξύ βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε εκτός ψυγείου για 20-30 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει τόσο, ώστε να ανακατεύεται με κουτάλι. Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 70-80 γρ. μπισκότα όρεο, τα βάζετε μέσα στο παγωτό και ανακατεύετε. Μόλις ενσωματωθούν στρώνετε το παγωτό κουταλιά κουταλιά πάνω από τη γκανάς και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.
- Μόλις παγώσει το παγωτό προσθέτετε από πάνω την άλλη 1/3 ποσότητα γκανάς [βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμμάτων για 8-10 δεύτερα να λιώσει και ανακατεύετε] και την ισιώνετε. Σκεπάζετε με το επάνω στρώμα παντεσπάνι πιέζοντας το με τα χέρια πάνω στη γκανάς και τη βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να τη σερβίρετε.
- Πριν σερβίρετε βγάλτε για λίγη ώρα από τη κατάψυξη, γαρνίρετε πάνω από το παντεσπάνι με το τελευταίο 1/3 γκανάς και από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα όρεο κομμένα στα 4.