ΔΙΑΦΟΡΑ

Κέικ με ελιά και μπέικον

Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες

Υλικά για 4 άτομα

15 ml λευκό κρασί 10 ml ελαιόλαδο 4 αβγά 1/2 κ. γ. αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. τσένταρ τριμμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι 100 γρ. μπέικον 200 γρ. γαλοπούλα 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές. Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact