Μια απλή και γευστική συνταγή για όλους.
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ρίγανη ξερή
- 1 φλ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο (2 κουταλιές για άλειμμα του ταψιού)
- 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κιμά, το αυγό, τη ψίχα του ψωμιού αφού τη μουσκέψουμε με το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ακολούθως ρίχνουμε μέσα στη ζύμη μας το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα μας και ανακατεύουμε ξανά.
- Πλάθουμε μέτριου μεγέθους κεφτέδες, τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί αφού το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε στη σχάρα για 8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.