Μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη συνταγή, αλλά αξίζει σίγουρα τον κόπο!
Τα κανελόνια, γεμιστά με κιμά και σάλτσα ντομάτας, είναι από μία γευστική εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις! Κοινώς; Να την δοκιμάσεις…
Υλικά
- 500 γραμμ. κανελόνια
Για τη γέμιση
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο επιπλέον για το πυρέξ
- 1 μεγάλο κρεµµύδι σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριµµένη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι
- 500 γραμμ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκοµµένα
- 150 γραμμ. τυρί φέτα
- 200 γραμμ. κασέρι, τριµµένο για το πασπάλισµα
Για τη σάλτσα
- 400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για τη γέμιση: Σε φαρδύ τηγάνι, σε µετριά φωτιά, σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουµε τον κιµά και σοτάρουµε µέχρι να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουµε την ντοµάτα, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά. Αποµακρύνουµε από την εστία και αφήνουµε τη γέµιση να κρυώσει. Προσθέτουµε τον βασιλικό και τη φέτα, και ανακατεύουµε.
Για τη σάλτσα: Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
Για τα κανελόνια: Σε µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουµε τα κανελόνια. Αφήνουµε να βράσουν για 6 λεπτά. Τα αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούµε σε λαδωµένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο. Κρατάµε στην άκρη 1/4 φλιτζ. από το νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυµαρικά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
Παίρνουμε ένα ένα κανελόνι, το κόβουµε κατά µήκος, τοποθετούµε µια γεµάτη κουταλιά σούπας γέµιση, το τυλίγουµε σε ρολό και το βάζουµε στο πυρέξ. Προσθέτουµε το νερό των ζυµαρικών στη σάλτσα ντοµάτας, ανακατεύουµε και περιχύνουµε µε αυτό το µείγµα τα κανελόνια. Πασπαλίζουµε µε το τριµµένο κασέρι και ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.