Λαχταριστό καλτσόνε… αλά ελληνικά!
Υλικά:
- Βασική ζύμη για πίτσα (για περίπου 7 πίτσες)
- 1 κιλό αλεύρι (καλύτερα κάποιο ιταλικό τύπου 00)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 και 1/3 φλιτχ. vερό
- 5 γραμ. μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
Υλικά για μία πίτσα:
- 4-5 ροδέλες λουκάνικο χωριάτικο περασμένες από καυτό τηγάνι
- 2 κ.σ. φέτα
- 2 κ.σ. μοτσαρέλα για πίτσα χοντροκομμένη ή κομμένη σε μικρά κυβάκια
- σάλτσα ντομάτα για πίτσα (ώριμες ντομάτες στον τρίφτη με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη)
- λίγη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Προετοιμασία της ζύμης
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα αφήνετε να ανακατευτούν με το εξάρτημα γάντζος για 10 με 12 λεπτά. (Μπορείτε βέβαια πάντα να ζυμώσετε με τα χέρια.) Κατόπιν την κόβετε σε κομμάτια 190-200γραμ. και την κάνετε μπαλάκια. Τα αφήνετε μέσα σε ένα μεγάλο δίσκο σκεπασμένα με μία βρεγμένη πετσέτα να ξεκουραστούν και να διπλασιαστούν. (Ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου, αυτό θα πάρει 1,5 έως 2 ώρες).
Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε ένα δίσκο με διάμετρο 22 εκ. περίπου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλάστη). Βάζετε στη μια άκρη το χωριάτικο λουκάνικο, 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτα, 2 κ.σ. σπασμένη φέτα, 2 κ.σ. μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα. Κλείνετε προσεκτικά τις δύο άκρες, σφραγίζετε πιέζοντας καλά και αλείφετε από πάνω μια κουταλιά σάλτσα ντομάτα. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο πριν σερβίρετε.
Καλή όρεξη!