Το πλιγούρι ή αλλιώς πουργούρι (από το τουρικό bulgur) είναι ουσιαστικά ένα είδος αλεσμένου σιταριού το οποίο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικές αξίες και συγκριτικά με το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Επίσης βοηθάει στην ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων και του εγκεφάλου χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, όπως η θειαμίνη, η νιασίνη και κυρίως η ριβοφλαβίνη.
Επιπλέον είναι πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σελήνιο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του δράσεις…Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ