ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα κατασκεύασε νέα τεχνολογία ανίχνευσης υποβρυχίων

Επιστήμονες στην Κίνα προχώρησαν στην ανάπτυξη μιας εντυπωσιακής νέας τεχνολογίας που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την ανίχνευση υποβρυχίων και να επηρεάσει την εξέλιξη των ναυτικών επιχειρήσεων.

Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία περιλαμβάνει μια μεγάλη κατασκευή παρόμοια με ένα τετράγωνο φορτηγό, η οποία χρησιμοποιεί κεραίες για να ανιχνεύει εξαιρετικά ασθενή ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εκπέμπονται από τις προπέλες υποβρυχίων.

Κατά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, η νέα τεχνολογία αναγνώρισε με επιτυχία σήματα χαμηλής συχνότητας σε απόσταση που φτάνει τα 20 χιλιόμετρα (12 μίλια), αποδεικνύοντας έτσι την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της.

Αυτή η τεχνολογική καινοτομία ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ναυτικής ασφάλειας και των οπλικών συστημάτων, παρέχοντας προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης υποβρυχίων σκαφών.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με όργανα και μπαταρίες για μακροχρόνιες υποβρύχιες λειτουργίες και συνδέεται με μια σημαδούρα επιφανείας. Αν και έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για την ανίχνευση υποβρυχίων, το σύστημα μπορεί να εντοπίσει πλοία επιφανείας αναγνωρίζοντας τα απόνερα των προπελών τους.

Η ανάπτυξη έγινε από επιστήμονες του κινεζικού Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong και δοκιμάστηκε στα βάθη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

Ο Jiang Weikang, καθηγητής στο Κρατικό Εργαστήριο Μηχανικών Συστημάτων και Δονήσεων του Πανεπιστημίου Jiao Tong της Σαγκάης, σχολιάζοντας την ανακάλυψη, σημείωσε ότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία και όχι απλώς μία συσκευή.

«Αν και η εμβέλεια ανίχνευσης και εντοπισμού 1,86 μιλίων (3 χιλιομέτρων) είναι ήδη μια σημαντική ανακάλυψη, εξακολουθεί να υπολείπεται των απαιτήσεων για την ανίχνευση και τον εντοπισμό στόχων στην ανοιχτή θάλασσα. Εμείς όμως, πετύχαμε ακριβή εντοπισμό στόχων στην ανοικτή θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορούσε δυνητικά να επεκτείνει την εμβέλεια ανίχνευσης αυτών των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων σε πάνω από 50 χιλιόμετρα (31 μίλια), μια απόσταση συγκρίσιμη με εκείνη των σύγχρονων τορπιλών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact