Η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Chevron εκφράζει το ισχυρό ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή Νότια Κρήτη Ι και ΙΙ, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σημασία που αποδίδει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η εκπρόσωπος της εταιρείας για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Sally Jones, δήλωσε στις 26 Μαρτίου ότι η Chevron είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης. Σύμφωνα με την ίδια, η εταιρεία έχει ήδη σημαντική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και θεωρεί την περιοχή κομβική για το ενεργειακό της μέλλον.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι έκανε αποδεκτό το ενδιαφέρον της Chevron για τις συγκεκριμένες περιοχές, με τις επόμενες διαδικασίες να περιλαμβάνουν την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και τον καθορισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Chevron ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι η χώρα υλοποιεί με συνέπεια τη στρατηγική της για ενεργειακή ασφάλεια και προσέλκυση επενδύσεων.
Η Chevron, μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα €300 δισ., δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες και διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε γεωτρήσεις μεγάλου βάθους. Η εστίασή της στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζει τη σημασία των ερευνών στην περιοχή, με την Ελλάδα να διαδραματίζει πλέον κομβικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.