ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία είπε «όχι» στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία με σαφήνεια τάσσεται κατά των κυρώσεων ΗΠΑ, Καναδά και της ίδιας της ΕΕ κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

H Αυστρία τηρεί μία αρνητική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο ORF, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα υποστηρίξει κανένα εμπάργκο της ΕΕ στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς το μπλοκ έχει άλλες επιλογές για να αυστηροποιήσει τα τιμωρητικά μέτρα κατά του Β.Πούτιν.

Η Αυστρία, ενώ είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πράσινης ενέργειας, εξακολουθεί να βασίζεται στο φυσικό αέριο για περίπου το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της.

Οι ρωσικές εισαγωγές αντιπροσωπεύουν το 80% της προμήθειας φυσικού αερίου της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact