ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό στο ποτήρι με ποικιλία

Γλυκό στο ποτήρι με εξαιρετικές ποικιλίες όπως καραμελωμένα δημητριακά μους σοκολάτας κάστανο και ρόδι.

Να το πούμε νεοελληνικά,μιλάμε για άλλη φάση γλυκό.

Υλικά

150 γρ, μούσλι
70 γρ. ζάχαρη για τα δημητριακά και επιπλέον 240 γρ. για τη γρανίτα και 80 γρ. για τη μούς
40 ml νερό για τα δημητριακά και 160 ml. για τη γρανίτα
15 γρ. μέντα ψιλοκομμένη και λίγες κορυφές μέντας για τη διακόσμηση
5 ρόδια τους σπόρους για τη γρανίτα και επιπλέον σπόρους απο 1 ρόδι για τη διακόσμηση
200 γρ. βούτυρο
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά μόνο τους κρόκους και επιπλέον 200 γρ. ασπράδια
200 γρ. μαρόν γλασέ

Για τη γρανίτα:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι.

Βάζουμε το ρόδι στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε 250γρ. από τον πουρέ ροδιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε 80γρ. από το σιρόπι και την μέντα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος και τα φυλάμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να παγώσει πολύ καλά.

Για τα καραμελωμένα δημητριακά:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να γίνουν καραμέλα.

Προσθέτουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα δημητριακά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζουμε τα δημητριακά σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη μους:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα , χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε τα μαρόν γλασέ και την μαρέγκα σιγά- σιγά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει μια αφράτη μους.

Συναρμολόγηση:

Μοιράζουμε τα καραμελωμένα δημητριακά, σπασμένα με τα χέρια στον πάτο 4ή6 ποτηριών, στη συνέχεια τα καλύπτουμε με τη μους και τέλος βάζουμε από μια κουταλιά γρανίτα ροδιού.

Πασπαλίζουμε με σπόρους ρόδι, βάζουμε από μια κορυφή μέντας και σερβίρουμε αμέσως.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact