Γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα και μπισκότα όρεο.
Μια συνταγή για ένα εξαιρετικά γευστικό γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όποια περίσταση το σερβίρετε στους μικρούς και μεγάλους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. μπισκότα Oreo
- 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη + extra για βουτύρωμα ταψιού
- 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι 18 Χ 25 εκ. και βάθους 4 εκ. και τοποθετείστε καλά στη βάση και τα τοιχώματα πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το στην άκρη.
- Θρυμματίστε σε σκόνη στο multi τα 250 γρ. από τα μπισκότα όρεο. Αναμείξτε τα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη, τοποθετήστε τη και πιέστε τη στη βάση του ταψιού και βάλτε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει η βάση.
- Διαλύετε τη ζελατίνη σε 60 ml κρύο νερό και τη βάζετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
- Στο μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα [αφήστε τη λίγο να μισοκρυώσει αφού τη λιώσετε πριν τη βάλετε στο μίξερ] και το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
- Χονδροκόβετε τα υπόλοιπα 100 γρ. μπισκότων όρεο, τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το μείγμα της λευκής σοκολάτας πάνω στη κρύα βάση. Καλύψτε το γλυκό σας με μεμβράνη και βάλτε το ξανά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Πριν σερβίρετε περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα ή με σιρόπι σοκολάτας.