«Ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα μέχρι το 2060 με λιτότητα και επιτροπεία»
Αν διαθέτει η κυβέρνηση δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι διερωτάται η επικεφαλής της της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει στη Βουλή την τροπολογία για την ενσωμάτωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το σωματείο «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» με την οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ.
«Όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε νομοσχέδια που ήταν στη σωστή κατεύθυνση από την ιθαγένεια και το σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα. Δεν δείξαμε κακοπιστία. Αλλά τώρα έχουμε από τη μια τον ΣΥΡΙΖΑ που “κλείνει το μάτι” στους προοδευτικούς πολίτες και έχουμε από την άλλη τους ΑΝΕΛ που “κλείνουν το μάτι” στους υπερσυντηρητικούς και ακροδεξιούς. Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και τι πρόσημο έχει; Δεν θα κρύβονται πίσω από εμάς», τόνισε σε συνέντευξή της στον Real fm.
«Θέλουμε τη μεγάλη συμμετοχή γιατί μεγάλη συμμετοχή σημαίνει και μεγάλη δυναμική. Και η μεγάλη συμμετοχή ενώνει όλους μας την επόμενη μέρα. Όσο περισσότεροι, τόσο πιο ισχυρό το εγχείρημα, τόσο πιο καθαρή είναι η εντολή ώστε την επόμενη μέρα να μην πάμε σε συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες» είπε.
«Αυτή την κατάκτηση θέλω να εγγυηθώ ως προϋπόθεση για το άλμα στο μέλλον. Γι αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών», είπε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας: «Και επειδή ακούω και κάποιους να λένε, “η Γεννηματά δεν θέλει τη μεγάλη συμμετοχή”, ας σοβαρευτούν. Γιατί όλοι ξέρουν ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ εγώ είμαι που πήρα όλο το ρίσκο και το κόστος. Έβαλα τον εαυτό μου σε κρίση. Δεν βολεύτηκα ούτε με ένα μικρό ΠΑΣΟΚ ούτε με τον τίτλο “επικεφαλής” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κομμένη η πλάκα λοιπόν» λέει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Καμία προσωπική αντιπαράθεση δεν υπάρχει για την ηλεκτρονική ψήφο, ανέφερε η κ. Γεννηματά, «απλά δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις». Επίσης υποστήριξε ότι οι πολίτες θα επιβάλλουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κεντροαριστεράς για μια προγραμματική συμφωνία γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο.
Επέκρινε ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι δέσμευσε τη χώρα μέχρι το 2060 με λιτότητα και επιτροπεία, τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, έχασε η οικονομία 86 δις και φόρτωσε στους πολίτες 15 δις νέα μέτρα λιτότητας.