ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά μελομακάρονα

Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα αφράτα μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι και μπόλικο σιρόπι.

Απλή και εύκολη συνταγή στη παρασκευή και στο μέλωμα και για αυτούς που θα “τολμήσουν” να τα φτιάξουν για πρώτη φορά.

Υλικά συνταγής

 

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο [ή 3/4 φλ. ελαιόλαδο & 3/4 φλ. σπορέλαιο]
  • 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
    1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδι για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε και βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το χέρι ή το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιθούν. Προσθέτουμε στο μπολ το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέϊκιν πάουντερ, τα ξύσμα, τη κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά με το το χέρι.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και τα σιμιγδάλι και δουλεύοντας με το χέρι ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. [Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα σφίξει η ζύμη].
  4. Χοντροκόβουμε τη καρυδόψιχα στο χέρι και τα αρωματίζουμε με λίγη κανέλα. Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι, πιέζουμε με το δάχτυλο κάνοντας ένα “βαθούλωμα” στη μέση, βάζουμε λίγα καρύδια αρωματισμένα με λίγη κανέλα και κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να καλύψουμε πλήρως τα καρύδια με τη ζύμη.
  5. Βάζουμε τα μελομακάρονα στη λαδόκολλα τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
  6. Για το σιρόπι: Βράζουμε για 5′ όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι . Μετά τα 5′ προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact