ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά μελομακάρονα

Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα αφράτα μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι και μπόλικο σιρόπι.

Απλή και εύκολη συνταγή στη παρασκευή και στο μέλωμα και για αυτούς που θα “τολμήσουν” να τα φτιάξουν για πρώτη φορά.

Υλικά συνταγής

 

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο [ή 3/4 φλ. ελαιόλαδο & 3/4 φλ. σπορέλαιο]
  • 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
    1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδι για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε και βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το χέρι ή το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιθούν. Προσθέτουμε στο μπολ το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέϊκιν πάουντερ, τα ξύσμα, τη κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά με το το χέρι.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και τα σιμιγδάλι και δουλεύοντας με το χέρι ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. [Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα σφίξει η ζύμη].
  4. Χοντροκόβουμε τη καρυδόψιχα στο χέρι και τα αρωματίζουμε με λίγη κανέλα. Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι, πιέζουμε με το δάχτυλο κάνοντας ένα “βαθούλωμα” στη μέση, βάζουμε λίγα καρύδια αρωματισμένα με λίγη κανέλα και κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να καλύψουμε πλήρως τα καρύδια με τη ζύμη.
  5. Βάζουμε τα μελομακάρονα στη λαδόκολλα τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
  6. Για το σιρόπι: Βράζουμε για 5′ όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι . Μετά τα 5′ προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα βουτάμε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact