Ένα κλασικό και χιλιομαγειρεμένο πιάτο για όσους απέχουν από τα κρεατικά.
Υλικά
1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
90 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
90 ml ούζο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γαρίδες: Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση. Αλείφουμε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
Πηγή: gastronomos.gr